Babymassage

Babymassage en yoga met je baby is voor ouders met baby’s vanaf ongeveer 7 weken tot ongeveer 7 maanden.

Behalve dat babymassage en babyyoga leuk is om te doen, heeft het nog een groot aantal positieve effecten. Het is een prima manier om de natuurlijke band tussen jou en je baby te versterken en je leert op een bijzondere manier elkaar goed kennen. Je leert de lichaamstaal van je baby nog beter te verstaan via heel intensief contact.
Met babymassage en yoga, activeer je zowel je eigen zintuigen als die van je baby, waardoor je intuïtief aanvoelt wat goed is voor je baby.
Je baby vindt het fijn om dicht bij je te zijn en samen te genieten en te ontspannen. Een baby geniet van positieve aanraking, beweging, ritme en ontspanning. Daarnaast leert de baby vertrouwd te raken met zijn eigen lijfje. We doen massage, yogahoudingen, spelletjes, liedjes, draaghoudingen en ontspanningsoefeningen.

Bio release is een zachte massagetechniek. Deze gaat uit van de eenheid in lichaam en geest en samenhang tussen emoties en spierspanning. Het doel van een bio release massage is spieren tot ontspanning brengen, waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt. De kunst is je intuïtief af te stemmen op je kind en die massage te geven die je kind op dat moment nodig heeft. Dit kan een activerende of ontspannende massage zijn.

Tijdens deze cursus leren de ouders massagetechnieken aan, maar het is ook meteen een mooie gelegenheid om na de geboorte van je kindje ervaringen uit te wisselen met andere ouders.

Voordelen voor de baby:
-de unieke band tussen baby en ouder versterken
-het leren luisteren naar de lichaamstaal van je baby
-het ontwikkelen van de tastzin, zowel van de baby als van de ouder
-maakt het lichaam sterk en soepel
-geeft een goede doorbloeding
-versterkt het immuunsysteem
-ontwikkelt motorische vaardigheden
-massages van het hoofd, buikje, rug, armen, benen en voetjes
-het leren verminderen van darmkrampjes van de baby

Er is niets zo mooi om samen te genieten…..
Heb je interesse om je baby goed te leren kennen en je nog meer te verbinden.

Bij voldoende aanmeldingen start er een nieuwe cursus van 5 lessen
Heb je ook interesse, stuur mij een mail.

Kosten incl. een kleurenreader € 75,-

Vind je het prettiger als ik je thuis uitleg kom geven. Dan kom ik eenmalig je de basis leren voor € 60,- euro. Binnen een straal van 10 km.