Rots & water training

Ben je snel verdrietig of boos? Ben je snel afgeleid? Heb je weinig zelfvertrouwen of heb je het gevoel dat anderen je niet begrijpen?
Rots en water kan jou helpen om voor jezelf op te komen en om beter met andere mensen om te kunnen gaan.

Rots en Water is een psychofysieke training voor jongens en meisjes.Dit Nederlandse programma is ontwikkeld door Freerk Ykema.Rots en Water maakt gebruik van een psychofysieke didactiek, wat inhoudt dat startend vanuit een fysieke invalshoek, mentale en sociale vaardigheden worden geoefend.

Wat doen we?
Spel, ademoefeningen, grenzen aanvoelen en aangeven en balans tussen geven en nemen wordt ervaren. Doelen als stevig staan, focus, omgaan met pestgedrag (zowel voor pesters als gepesten) worden afgewisseld door momenten van zelfreflectie en kringgesprek.

Rots staat voor onverzettelijk en krachtig, Water voor buigzaam en meegevend.

Voor wie?
De training is bedoeld voor kinderen van 8 t/m 13 jaar.

Wat leer je?
sterk staan, voeten stevig ‘in de grond’
vanuit je buik kracht voelen
focussen
richten
concentreren
trots zijn op jezelf
houding
uitstraling
voor jezelf opkomen
omgaan met pesten, zowel voor pesters als voor kinderen die gepest worden
grenzen aanvoelen en aangeven
een keuze maken
positief denken

We zijn tijdens de training van 5 lessen veel fysiek bezig. We laten je bijvoorbeeld voelen hoe sterk je eigenlijk bent. Daarna kan en durf je jouw kracht op een goede manier te gebruiken. We maken gebruik van oefeningen die onder andere met ademhaling en lichaamshouding te maken hebben. We leren je aanvoelen (bewust worden) dat je door je houding al heel veel over jezelf vertelt.

Wanneer?
Bij voldoende aanmeldingen start en weer een groep.

Heb je interesse om je eigen sprankels weer te (her)-ontdekken, mail of bel gerust.
“Sta in je Kracht!” voor kinderen tussen 7 en 12 jaar Dit is een mix van yoga, rots & Watertraining en braingym. Afgestemd op wat er nodig is kan dit ook 1 op 1 aangeboden worden. 

Ben je tussen de 12 en 16 jaar en heb je ook behoefte aan rust, inzichten om dicht bij jezelf te blijven neem contact op dan stel ik een klein groepje samen of ga ik 1 op 1 met je aan de slag. 

Deze lessen kunnen ook als naschools arrangement gegeven worden, of ingepast binnen het onderwijs. Voor meer informatie neem contact op.